Ezeketa problémálkat okozhatja a foghiány

Főoldal > Problémák, melyekhez a foghiány vezet

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Problémák, melyekhez a foghiány vezet


2022/01/14
SFV

Ha egy-egy fogunk megsérül, vagy épp eltávolításra kerül, sokunknak valószínűleg nem az az első gondolata, hogy márpedig ezt pótolni kell, így addig halogatjuk a fogorvost, amíg csak tudjuk. Ez azonban nagy hiba, ugyanis a foghiány hosszútávon egyéb problémákhoz is vezethet.

Problémák a foghiány miatt

Emésztési problémák


Nem véletlenül van annyi fogunk, amennyi. A bölcsességfogak kivételével az összes fogunk fontos rágási funkciót tölt be, amely elősegíti, hogy az étel megfelelő állapotban kerüljön a gyomrunkba. A foghiány akadályozhatja az étel megfelelő megrágását, amely emésztési problémákhoz, így gyomorpanaszokhoz vezethet.


Problémás hangképzés


A beszédhangok képzésében a teljes szájüregnek, így a fogaknak is fontos szerepe van. Ennek értelmében ha foghiánnynal küzdünk, az megnehezítheti a megfelelő hangképzést és beszédhibákhoz vezethet.
Állkapocsproblémák és fogszuvasodás


A foghiány egyéb fogászati problémákhoz is vezethet. Ilyen például az állkapocs fájdalma, vagy a sérült vagy hiányzó fog körüli fogak könnyebb és gyorsabb szuvasodása.


Csontsorvadás


Tartós foghiány következtében a hiányzó fog helyén a csont elkezd viszahúzódni, sorvadni, ez pedig a későbbi fogpótlást is megnehezíti. Ez nem azt jelenti, hogy tartós foghiányt követően egyáltalán nincs lehetőség fogpótlásra, azonban kiegészítő csontpótlási kezelésre lesz majd  szükség, amely a fogpótlásnak mind az időtartamát, mind a költségeit növelheti.


A foghiány mielőbbi kezelése


A fenti sorokból tehát egyértelműen következtethetünk arra, hogy a fogpótlás bár időigényes folyamat, mégis érdemes mielőbb ellátogatnunk miatta a fogorvoshoz. 
Amennyiben csak részleges foghiánnyal küzd, a legkézenfekvőbb megoldás a fogimplantátum beültetése, amely a fogpótlás legesztétikusabb és leghosszantartóbb módja. A fogbeültetés árakról itt tájékozódhat bővebben.
 
ÉrdekességLegfrissebb cikkek


Ezekre a dolgokra sajnálják a férfiak a legjobban a pénzt
A pénzügyi döntések minden ember életében központi szerepet játszanak, ám a férfiakra gyakran jellemző, hogy bizonyos dolgokra különösen nehezen szánják rá magukat. Az alábbiakban bemutatjuk azokat a területeket, amelyekre a férfiak a leggyakrabban sajnálják a pénzt. Ezek közé tartozik a ruházat, az egészséges étkezés, és a fogorvosi ellátás is.
8 tipp, hogyan válasszunk megfelelő gyermekorvost
A gyermekorvos kiválasztása kulcsfontosságú a gyermek egészsége szempontjából, ezért nyolc hasznos tippet adunk arra vonatkozóan, hogyan találhatjuk meg a legmegfelelőbb szakembert.
6+1 tipp, milyen dekoráció illik egy tóparti esküvői helyszínre
Fedezd fel, hogyan teheted varázslatossá tóparti esküvődet! Íme 6+1 tipp, amelyekkel a természet szépségéhez tökéletesen illeszkedő dekorációt hozhatsz létre a nagy napra.
URANOSZ- Minden, ami a Férfit csak érdekelheti

Nők, sport, divat, munka, hobbi, viccek, tudomány és így tovább, minden, ami a férfit csak érdekelheti. A sort szinte a végtelenségig lehetne fokozni. Hogy mik ezek? Ezek a dolgok érdeklik a férfiakat a legjobban a világon. Ezekkel foglalkozik az uranosz.hu !

URANOSZ - A férfi portál

Ezen a férfi portálon minden olyan cikket megtalálsz, amely könnyebbé teszi amindennapjaidat férfiként, legyen szó munkáról, építkezésről, életmódról, sportról, vagy a nőkről és a családról, egy férfi portál, ami mindenben a segítségedre lesz! Uranosz.hu

URANOSZ - Férfias témák férfiaknak

Te is unod már, hogy mindig csak a csajoknak való cikkekkel találkozol a netet bújva? Akkor jó helyen jársz, ugyanis az Uranosz-on csakis olyan férfias témákban olvashatsz, amik tényleg férfiaknak íródtak!  

URANOSZ - Kitekintő

Érdekes cikkek és tartalmak a nagy világból, hogy mindig naprakész információkkal legyél ellátva! Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk egy férfi portálon férfiaknak! Uranosz.hu