Használd férfiként is a szaunát!

Főoldal > Miért egészséges a férfiak számára a rendszeres szauna használat?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Miért egészséges a férfiak számára a rendszeres szauna használat?


2023/01/13
NA

Amikor az emberek a szaunázásra gondolnak, gyakran tévesen azt feltételezik, hogy csak nőknek lehet és kell használniuk. Valójában a férfiaknak számos egészségügyi problémájuk van, amelyek a szauna rendszeres használatával könnyen orvosolhatóak lehetnek. 

Férfiak szaunázási szokásai

A férfiaknak kevesebb stresszre és több alvásra van szükségük

Sok férfi gyakran tapasztalja, hogy stresszessé válik a munkahelyén, ami fáradtsághoz és álmatlan éjszakákhoz vezethet. Sajnos a férfiak kevésbé valószínű, hogy nyíltan beszélnek olyan dolgokról, mint a stressz, és ezért nehezebben kezelik őket.
Egy kutatás szerint a férfiaknak csak 58%-ka gondolja úgy, hogy nagyon fontos az elegendő alvás, és a férfiaknak mindössze 25%-ka számol be arról, hogy eleget is alszik. Ez az ábra azt mutatja, hogy bármilyen okból kifolyólag is, de sok férfi nehezen tud eleget aludni, még azok is, akik ezt nagyon fontosnak tartják. Az is kiderült, hogy a férfiak 59%-ka fontosnak tartja a stressz kezelését, míg csak 30%-uk számolt be arról, hogy sikerült is kontrollálnia a stresszt.

 

A férfiak számára gyógyír lehet a szaunázás

Mindkét szám azt sugallja, hogy a férfiaknak valami extra dolgot kell tenniük ahhoz, hogy kiengedjék a fáradt gőzt és elfeledjék a gondjaikat. Például rendszeres edzés és testmozgás sokat tud segíteni a stresszkezelésben, de akár a napjainkban egyre divatosabb és elterjedtebb távoli szaunázást is ki lehet próbálni a pihenés és a jobb alvás érdekében. A szaunák elősegítik az ellazulást azáltal, hogy emelik a test maghőmérsékletét, és idővel kiegyensúlyozzák a kortizolszintet, a szervezet elsődleges stresszhormonját. A keletkező hő mélyen behatol a szövetekbe, ellazítja az izmokat és oldja a feszültséget. Ennek együttes hatása az, hogy nyugodtabbnak és kevésbé stresszesnek érzed magad. Ez a lazítás jobb éjszakai alváshoz is vezethet. Érdemes átgondolni a szauna vásárlást az otthonunkba, hiszen, ha valóban komolyan gondoljuk ezt a fajta lazulási formát, akkor azt naponta használni kell. Ha nincs elég hely az otthonodban, akkor fontold meg a kültéri szauna rendelés gondolatát.  

A szaunák az edzések kiegészítői lehetnek

A fent említett kutatás megállapította, hogy a férfiak 16%-ka valószínűleg azért sportol, hogy kezelje a stresszt. Ez a szám, párosulva azon férfiak számával, akik rendszeresen sportolnak vagy valamilyen testmozgást végeznek, azt jelenti, hogy sok férfi szenvedhet izomfájdalmaktól és esetleges sérülésektől.
A szaunázásról kimutatták, hogy segíti a gyógyulási folyamatot és enyhíti az izomfájdalmakat. Ez akkor történik, amikor a hő hatására az oxigén és a vér gyorsabban pumpálódik a szervezetben. A sérült terület véráramlásának növekedése elősegíti a sérült szövetek és izmok gyorsabb gyógyulását. Ezen kívül a szaunák számos egyéb előnnyel is járnak a férfiak számára. Segítenek javítani a vérkeringést, csökkentik a vérnyomást és csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Az anyagcsere sebessége is megnövekszik, ami azt jelenti, hogy a fogyás könnyebbé válhat, mivel akár 600 kalóriát is elégethetsz egy 30 perces szaunázás alatt.
A szaunák óriási hatással lehetnek a férfiak egészségére. Ne gondolj úgy a szaunákra, mint a csakis nők számára készült termékekre, és élvezd te is férfiként az szauna által kínált egészségügyi és wellness előnyöket.
ÉrdekességLegfrissebb cikkek


Romantikus karácsonyi ajándékötletek szíved választottjának
Akár teljesen új a kapcsolatod van, akár évek óta erős a szerelem, itt az aranyos randevúk és a romantika szezonja. Idén karácsonykor adj párodnak olyan ajándékot, amely kifejezi a szereteted és az odaadásod – de tartsd meg a csokoládét és a rózsákat Valentin-napra. Ehelyett nézz szét a romantikus karácsonyi ötleteket felsorakoztató listánkon!  
Sikeres hálózatépítés stílusosan: férfiak kézikönyve üzleti rendezvényekre
Az üzleti rendezvények olyan kulcsfontosságú pillanatok, ahol a szakmai és személyes kapcsolatok kovácsolódnak. A férfiak számára ez nem csak üzleti lehetőség, hanem egyúttal a szakmai imázs építésének és karrierfejlődésnek is kiváló platformja. Ebben a cikkben mélyebben elmerülünk az üzleti rendezvényeken való sikeres szereplés kulisszái mögé, kínálva ötleteket és tanácsokat az ideális megjelenéstől az értékes kapcsolatok kialakításáig.
Teljes útmutató az esküvői torta formájának kiválasztásához
Ahhoz, hogy megtaláljuk a tökéletes esküvői torta formát, érdemes megfontolni az esküvő stílusát, a vendégszámot és az általános esztétikai szempontokat.
URANOSZ- Minden, ami a Férfit csak érdekelheti

Nők, sport, divat, munka, hobbi, viccek, tudomány és így tovább, minden, ami a férfit csak érdekelheti. A sort szinte a végtelenségig lehetne fokozni. Hogy mik ezek? Ezek a dolgok érdeklik a férfiakat a legjobban a világon. Ezekkel foglalkozik az uranosz.hu !

URANOSZ - A férfi portál

Ezen a férfi portálon minden olyan cikket megtalálsz, amely könnyebbé teszi amindennapjaidat férfiként, legyen szó munkáról, építkezésről, életmódról, sportról, vagy a nőkről és a családról, egy férfi portál, ami mindenben a segítségedre lesz! Uranosz.hu

URANOSZ - Férfias témák férfiaknak

Te is unod már, hogy mindig csak a csajoknak való cikkekkel találkozol a netet bújva? Akkor jó helyen jársz, ugyanis az Uranosz-on csakis olyan férfias témákban olvashatsz, amik tényleg férfiaknak íródtak!  

URANOSZ - Kitekintő

Érdekes cikkek és tartalmak a nagy világból, hogy mindig naprakész információkkal legyél ellátva! Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk egy férfi portálon férfiaknak! Uranosz.hu