5 forró csoki, amitől az ősz még melegebb lesz

Az ősz a meleg takarók, a gyertyafény és a gőzölgő bögrék évszaka. Amikor kint hűvös, esős az idő, egy finom forró csokoládé nemcsak átmelegít, de igazi hangulatjavító is. Ráadásul otthon is könnyen elkészíthető, és néhány apró trükkel különlegessé varázsolhatod. Mutatunk öt ínycsiklandó receptet, amelyek mellett egy kis budapesti kávéházi inspirációt is találsz.
5 forró csokoládé recept, ami felmelegít ősszel is - Callas Café & Restaurant

1. Klasszikus belga forró csokoládé

Ha az alaprecepttel kezdesz, a siker garantált. Forralj fel 2 dl tejet, majd adj hozzá 50 g minőségi, magas kakaótartalmú étcsokoládét apróra törve. Kevergesd, amíg teljesen felolvad, végül egy csipet sóval és kevés tejszínnel krémesítsd. A selymes, telt ízű ital önmagában is tökéletes, de tejszínhabbal és reszelt csokival a tetején még ünnepibb lesz. A titok a jó alapanyag – minél jobb a csokoládé, annál intenzívebb élményt kapsz.

2. Fűszeres chai forró csokoládé

Ha szereted az egzotikus ízeket, próbáld ki a chai fűszerezést. Főzz egy erős chai teát, majd keverd össze forró tejjel és olvasztott étcsokival. Adj hozzá fahéjat, kardamomot, szegfűszeget és egy csipet gyömbért, hogy melegítő, fűszeres ízvilágot kapj. Egy kevés méz vagy barna cukor puhítja a fűszerek intenzitását, a tetejére pedig tejszínhab és fahéjforgács kerülhet. Ez a változat különösen jól illik esős őszi délutánokra, könyvolvasáshoz.

3. Sós karamellás forró csokoládé

Az édes-sós kombináció igazi ízbomba. Készíts klasszikus forró csokoládét, majd keverj hozzá 2 evőkanál sós karamell szószt. Ha szeretnéd, a pohár belsejét is bevonhatod egy kis karamellel, így látványosabb és még ínycsiklandóbb lesz. A tetejére tegyél tejszínhabot, csorgass rá extra karamellt, és szórj meg egy csipet tengeri sóval. Ez a verzió tökéletes desszerthelyettesítő – gazdag, krémes és ellenállhatatlan.

4. Sütőtökös fűszeres forró csoki

Ősz nem létezhet sütőtök nélkül! Pürésíts 2 evőkanál sült sütőtököt, majd keverd forró tejbe és olvasztott csokiba. Adj hozzá fahéjat, szerecsendiót, szegfűszeget és egy kis vaníliát, hogy igazi őszi latte-hangulatot kapj. A tetejére tejszínhab és egy kis őrölt fahéj kerülhet, de akár pirított tökmaggal is megszórhatod. Ez a változat sűrű, krémes és tökéletes délutáni kényeztetés.

5. Fehér csokoládés narancsos álom

Ha valami különlegesre vágysz, a fehér csoki és a narancs párosítása mennyei. Forralj fel 2 dl tejet, olvassz fel benne 60 g fehér csokoládét, majd adj hozzá frissen reszelt narancshéjat és néhány csepp narancslikőrt (elhagyható, ha alkoholmentesen szeretnéd). Krémes, illatos és elegáns ital születik, ami akár vendégvárónak is tökéletes. A tetejét díszítheted kandírozott narancshéjjal vagy fehér csokiforgáccsal.

Callas Café & Restaurant – ahol az élmény a csészében kezdődik

Bár otthon is szuper élmény elkészíteni egy bögre forró csokit, vannak napok, amikor jólesik kényeztetni magad és beülni egy elegáns helyre. Az Andrássy út étterem gyöngyszeme, a Callas Café & Restaurant igazi klasszikus, ha különleges forró csokoládéra vágysz. Az Operával szemben található kávéház már kívülről is lenyűgöző, belül pedig elegáns, békebeli hangulat fogad. A forró csoki itt selymes, intenzív és kreatívan tálalt, így nemcsak felmelegít, hanem élménnyé varázsolja a napot. Akár egy őszi séta közben, akár egy Opera-látogatás előtt vagy után, tökéletes megálló.