Üvegfal profilok az irodáva? Számtalan előnnyel jár, és még remekül is néz ki, itt öröm lehet dolgozni!

Főoldal > Ezt nem fogod elhinni: ilyen egészségügyi előnyei vannak annak, ha üvegfalas irodában dolgozol!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezt nem fogod elhinni: ilyen egészségügyi előnyei vannak annak, ha üvegfalas irodában dolgozol!


2023/03/21
NA

Az emberek átlagosan körülbelül 90.000 órát töltenek életükből a munkahelyükön. Ezt a tényt szem előtt tartva egy olyan munkahely létrehozása, amely az alkalmazottak egészségét és jólétét tartja az élen, kifejezetten fontos. Az alkalmazottaknak nemcsak pozitív légkörben kell dolgozniuk, hanem azt is tudniuk kell, hogy nem kockáztatják egészségüket minden alkalommal, amikor munkahelyükre lépnek.

Üvegfalas iroda előnyei

Növeli a munkamorált 

Az üvegfal profilok számos okból pozitív hatással lehetnek az alkalmazottak munkamoráljának növelésére. Egyrészt az irodán átáramló természetes fény növeli a D-vitamin szintet, így az alkalmazottak természetes energialöketet kapnak.
Ezenkívül a külső kilátás, akár a város látképe, a fák, a szomszédos épületek, vagy csak a nyüzsgő utcák, javíthatja a hangulatot. Egy tanulmányban arra a következtetésre jutottak, hogy „a napfényhez való hozzáférés növelheti a munkával való elégedettséget, a kültéri kilátás pedig csökkentheti a munkahelyi stresszt”. A magasabb szintű munkával való elégedettség és a munkahelyi stressz csökkentése az üvegfalak további két egészségügyi előnye, mindkettő hozzájárul a munkavállalói morál növekedéséhez. A nappali fényre és a természetre néző irodák „kevésbé frusztrálttá, türelmesebbé, produktívabbá és fizikailag egészségesebbé teszik a dolgozókat”, mint azok az irodák, amelyek hagyományos falak használatával korlátozzák ezeket a kilátásokat.

 

A téli depresszió esélye alacsonyabb

A szezonális affektív zavar (SAD) olyan állapot, amely a lakosság 4-6 százalékát érinti a téli hónapokban minden évben. Feltételezhető, hogy a napfény hiánya okozza, és a rosszul megvilágított irodákban dolgozók különösen érzékenyek erre.
A SAD-ban szenvedők depressziós tüneteket tapasztalnak, beleértve a „kevesebb energiát, a koncentrációs nehézségeket, a fáradtságot, a nagyobb étvágyat, az egyedüllét iránti vágyat, az alvásigényt és a súlygyarapodást”. Az SAD hatásai a téli hónapokban mérsékelhetők olyan környezet kialakításával, ahol az alkalmazottak hozzáférhetnek a természetes fényhez. Az üvegfal profilokkal lehetővé tehetjük, hogy a külső ablakokból érkező fény a belső irodahelyiségekbe áramoljon. A hagyományos falak blokkolják a fényt, ami azt jelenti, hogy a napfény előnyei csak az ablakos irodákkal rendelkezőkre korlátozódnának. 

Az üvegfalak inspirálják a kreativitást

Az üvegfalak beépítése nemcsak a boldogság és a termelékenység növelésére, az alvás minőségének javítására és az alkalmazottak moráljának javítására szolgál, hanem az iroda esztétikai vonzerejét is növeli, ami viszont kedvező környezetet teremt a kreativitás és a képzelet számára.
Az üvegfalak modern megjelenést kölcsönöznek, amely azonnal feldobja az iroda esztétikai vonzerejét, kellemes légkört teremtve az alkalmazottak és az ügyfelek számára egyaránt. 

 

Az alvás minősége javul

Az alvás minősége javítható, ha növeljük a természetes fénynek való kitettséget a nap folyamán. Egy tanulmány kimutatta, hogy azok az alkalmazottak, akik olyan környezetben dolgoznak, ahol nagyobb a természetes fény, hosszabb ideig és jobb minőségű alvást tapasztaltak, mint az alacsonyabb természetes fénynek kitett irodákban dolgozó társaik.
Az üvegfal profilú irodák növelik a termelékenységet
Ahol az emberek boldogabbak, ott termelékenyebbek, sőt, egész pontosan 12%-kal termelékenyebbek. Mivel a természetes fény az első számú dolog, amire az irodai dolgozók vágynak, magától értetődik, hogy a természetes fényt tartalmazó iroda boldogabbá teszi az alkalmazottakat.
ÉrdekességLegfrissebb cikkek


A fogpótlás története: hogyan változott az idő múlásával?
Az emberiség történelme során mindig is fontos szerepet játszott a fogak egészsége és esztétikája. A fogak nemcsak a táplálkozásban, hanem a beszédben és a megjelenésben is kulcsszerepet töltenek be. Az idő múlásával a fogpótlás módszerei jelentős fejlődésen mentek keresztül, amelyeket az alábbiakban részletesen bemutatunk.
10 tipp hogyan legyen szállodád weboldala megnyerő 2024-ben
Egy szálloda weboldala ma már sokkal többet jelent, mint pusztán egy információs felületet; ez az első benyomás, amelyet a vendégek kapnak, és döntő szerepet játszik abban, hogy az érdeklődők végül foglalnak-e nálad.
Kreatív ötletek romantikus lánykéréshez
A lánykérés egy különleges és emlékezetes pillanat, amit sokan szeretnének kreatívan és romantikusan megvalósítani. Szeretnél te is biztosra menni, levenni a párodat a lábáról ezen a különleges napon? Mutatunk néhány szuper ötletet emlékezetes, romantikus lánykéréshez.
URANOSZ- Minden, ami a Férfit csak érdekelheti

Nők, sport, divat, munka, hobbi, viccek, tudomány és így tovább, minden, ami a férfit csak érdekelheti. A sort szinte a végtelenségig lehetne fokozni. Hogy mik ezek? Ezek a dolgok érdeklik a férfiakat a legjobban a világon. Ezekkel foglalkozik az uranosz.hu !

URANOSZ - A férfi portál

Ezen a férfi portálon minden olyan cikket megtalálsz, amely könnyebbé teszi amindennapjaidat férfiként, legyen szó munkáról, építkezésről, életmódról, sportról, vagy a nőkről és a családról, egy férfi portál, ami mindenben a segítségedre lesz! Uranosz.hu

URANOSZ - Férfias témák férfiaknak

Te is unod már, hogy mindig csak a csajoknak való cikkekkel találkozol a netet bújva? Akkor jó helyen jársz, ugyanis az Uranosz-on csakis olyan férfias témákban olvashatsz, amik tényleg férfiaknak íródtak!  

URANOSZ - Kitekintő

Érdekes cikkek és tartalmak a nagy világból, hogy mindig naprakész információkkal legyél ellátva! Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk egy férfi portálon férfiaknak! Uranosz.hu