A sikeres biztonsági őr 5 tulajdonsága, amitől hiteles

Főoldal > A sikeres biztonsági őr 5 tulajdonsága, amitől hiteles

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A sikeres biztonsági őr 5 tulajdonsága, amitől hiteles


2023/04/22
ZH

Sokan úgy élik mindennapjaikat, hogy nem sokat gondolnak a biztonságukra vigyázó biztonsági szakemberekre. Bevásárlóközpontok, élelmiszerboltok, vállalati épületek és éttermek biztonsági őröket alkalmaznak, hogy biztonságban tartsák ügyfeleiket, és elriasszák a bűnözőket attól, hogy célba vegyék üzletüket. Egy egyenruhás biztonsági őr puszta jelenléte gyakran elég ahhoz, hogy megakadályozza a lopást, a vandalizmust vagy az erőszakos bűncselekményeket a közösségeinkben. 

biztonsági őr tulajdonságai

Egy hiteles biztonsági őr tulajdonságai

 

 Ha biztonsági őrként való elhelyezkedést fontolgatsz, valószínűleg tisztában van azzal, hogy a szakma számos lehetőséget kínál a képzett személyeknek. Elkötelezett biztonsági őrök szinte minden típusú kiskereskedelmi, kereskedelmi vagy lakossági vállalkozásban megtalálhatók. Ez egy nagyszerű karrier, amely egyszerre jövedelmező és kifizetődő lehet azok számára, akik rendelkeznek a sikerhez szükséges tulajdonságokkal. Személy és vagyonőr tanfolyam Budapesten is elérhető, kattint erre a linkre, ha érdekel!

 

Kíváncsi vagy, hogy megvan-e benned, ami ehhez kell? Íme 5 olyan tulajdonság, amely a legsikeresebb biztonsági őrök közös jellemzője.  

 

 


A sikeres biztonsági őrök 5 tulajdonsága 

 

1.    Őszinteség 

 

A vállalkozások azért alkalmaznak biztonsági őröket, hogy biztonságban tartsák legértékesebb vagyontárgyaikat. Legyen szó drága árukról, pénzről, alkalmazottaikról vagy ügyfeleikről, az üzlettulajdonosnak biztosnak kell lennie abban, hogy megbízhat az ügyeletes őrökben. 

 

A tisztességtelen biztonsági őrök nagy kockázatot jelenthetnek az üzlettulajdonosok számára. Egy olyan őr, aki arra használja fel a pozícióját, hogy ellopja az ügyfél tulajdonát, sokkal többe kerül a vállalkozásoknak, mint a nyugalmuk. Vagy egy olyan őr, aki tudatosan enged be illetéktelen embereket egy ingatlanba, számos bűncselekmény és felelősség kockázatának teheti ki az üzletet. Egy becsületes biztonsági őr mindig tisztességesen jár el műszak közben, és az ügyfele érdekeit helyezi előtérbe.

 

 

2.    Megbízhatóság 

 

A sikeres biztonsági őr az, akire lehet számítani, hogy elvégzi a munkáját, méghozzá jól. Időben érkezik és keményen dolgozik a műszak teljes időtartama alatt. Végül is a biztonság csak akkor hatékony, ha az őr jelen van, éber és felkészült minden biztonsági fenyegetésre, ami az útjukba kerülhet. Minden munkában kulcsfontosságú a megbízhatóság. Ha azonban a biztonságról van szó, egy olyan őr, aki nem jelenik meg, vagy késve érkezik, életeket sodorhat veszélybe. 

 

 

3.    Egyértelmű kommunikáció 

 

 

A biztonsági őrök munkája sokkal több, mint az emberek és a vagyon védelme. A biztonsági őrnek a nyilvánosság tagjaival kell foglalkoznia, akik közül egyesek becsületes állampolgárok, míg másoknak bűnözői indítékai lehetnek. Egy sikeres biztonsági őr képes lesz világosan kommunikálni az emberek minden rétegével. Képes lesz tisztelettudóan, de mégis tekintélyt parancsolóan beszélni, hogy biztosítsa a szabályok betartását és az emberek lehető legnagyobb biztonságát.
A sikeres biztonsági őrnek továbbá képesnek kell lennie arra, hogy egy biztonsági eseményt követően egyértelműen kommunikáljon a feletteseivel, az ügyféllel és a bűnüldöző szervekkel. Feladatuk lehet az is, hogy világos, de alapos incidensjelentéseket írjanak, vagy szóbeli nyilatkozatot tegyenek a rendőrségnek. 

 


4.    Gyors gondolkodás

 

Nem lehet tudni, hogy mikor következik be egy biztonsági helyzet. Gyakran ezek a helyzetek akkor következnek be, amikor a legkevésbé számítunk rájuk. A sikeres biztonsági őr éber, felkészült és képes gyorsan gondolkodni vészhelyzetben. A legjobb őrök gyorsan fel tudják mérni a helyzetet, és meg tudják határozni a legmegfelelőbb választ a helyzet deszkalálására és az emberek biztonságának megőrzésére. A képzett őrök rendelkeznek azokkal az eszközökkel, amelyekkel magabiztosan tudnak fellépni és kezelni bármilyen biztonsági fenyegetést, amellyel találkozhatnak.

 


5.    Vezetés és csapatmunka 

 

A hatékony biztonság csapatmunka. Bár sok biztonsági őr látszólag önállóan dolgozik, a valóság az, hogy gyakran egy biztonsági csapat részei. Ez a csapat nem csak a többi biztonsági őrből áll, hanem az ügyfelekből, a rendfenntartó személyzetből és minden más személyből, aki a helyszínen tartózkodik. 

 

A legjobb biztonsági őrök tisztában vannak azzal, hogy vezető szerepet töltenek be. Kényelmesen tudnak irányt mutatni és döntéseket hozni, amikor igazán számít. Ugyanakkor azt is megértik, hogy egy biztonsági csapat részei, és előfordulhat, hogy mások utasításait kell elfogadniuk az összes érintett legfőbb érdeke érdekében. 

 

Őszinteség, megbízhatóság, világos kommunikáció, gyors gondolkodás és vezetői képesség. Bár ezek a tulajdonságok megtalálhatók a szakma legjobb és legsikeresebb biztonsági őrei között, sok más tulajdonság is van, ami kiemelhet egy biztonsági őrt a tömegből. A fizikai alkalmasság, a szakmai képzés, az ügyfélszolgálat és a tisztelet csak néhány olyan tulajdonság, amelyek segíthetnek egy biztonsági őrnek a karrierjében előrehaladni.

 
ÉrdekességLegfrissebb cikkek


Kreatív ötletek romantikus lánykéréshez
A lánykérés egy különleges és emlékezetes pillanat, amit sokan szeretnének kreatívan és romantikusan megvalósítani. Szeretnél te is biztosra menni, levenni a párodat a lábáról ezen a különleges napon? Mutatunk néhány szuper ötletet emlékezetes, romantikus lánykéréshez.
6 rózsaszín torta dekoráció, ami 50. születésnapra sem túlzás
Az 50. születésnap az élet egyik fontos mérföldköve, melyet érdemes ünnepi hangulatban megünnepelni. De biztos illik egy rózsaszín torta egy ilyen jeles alkalomra? Így igen!
5 szállodai munkakör, ami ki is szervezhető
A szállodai üzemeltetés sokféle munkakört foglal magában, és sok esetben lehetőség van az egyes feladatkörök kiszervezésére, hogy optimalizálni lehessen a költségeket és növelni a hatékonyságot. Íme, öt olyan szállodai munkakör, amelyet érdemes lehet ki is szervezni.
URANOSZ- Minden, ami a Férfit csak érdekelheti

Nők, sport, divat, munka, hobbi, viccek, tudomány és így tovább, minden, ami a férfit csak érdekelheti. A sort szinte a végtelenségig lehetne fokozni. Hogy mik ezek? Ezek a dolgok érdeklik a férfiakat a legjobban a világon. Ezekkel foglalkozik az uranosz.hu !

URANOSZ - A férfi portál

Ezen a férfi portálon minden olyan cikket megtalálsz, amely könnyebbé teszi amindennapjaidat férfiként, legyen szó munkáról, építkezésről, életmódról, sportról, vagy a nőkről és a családról, egy férfi portál, ami mindenben a segítségedre lesz! Uranosz.hu

URANOSZ - Férfias témák férfiaknak

Te is unod már, hogy mindig csak a csajoknak való cikkekkel találkozol a netet bújva? Akkor jó helyen jársz, ugyanis az Uranosz-on csakis olyan férfias témákban olvashatsz, amik tényleg férfiaknak íródtak!  

URANOSZ - Kitekintő

Érdekes cikkek és tartalmak a nagy világból, hogy mindig naprakész információkkal legyél ellátva! Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk egy férfi portálon férfiaknak! Uranosz.hu