Melyik szauna miért jó?

Főoldal > Melyik szauna miért jó?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Melyik szauna miért jó?


2021/03/06
Puskás Rékka

Az egyre inkább élénken él a köztudatban, hogy a szauna számos pozitív hatást gyakorol a szervezetre, többek között ez az egyik leghatékonyabb méregtelenítő módszer. De az már kevésbé tiszta a legtöbbe ember számára, hogy melyik szauna miben más, mint a többi, és milyen előnyei vannak. Épp ezért ebben a cikkben az egyes fajtákról lesz szó!

Tudd meg, melyik szauna miért jó!

Finn szauna

 

A finn szauna a klasszikus szauna, melyet a vikingekhez is gyakran kötnek. Ennek a verziónak jellemzője a nagy páratartalom is a meleg mellé. A melegben kitágulnak a pórusok, beindul az izzadás és megkezdődik a salakanyagok kiürülése a szervezetből. Egészségmegőrző volta és a szervezetre gyakorolt pozitív hatásai mellett ráadásul megfiatalítja a bőrt is, mivel a hőségben rugalmasabbá válnak a kötőszövetek. 

Infraszauna

 

Az infraszauna is nagyjából ugyanúgy hat a szervezetre, mint a finn társa, azonban nincs akkora pára és a meleget nem kályha, hanem infracsövek szolgáltatják. Ebből fakadóan, bár nem olyan fullasztó, mégis forróbbnak hat, mint a klasszikus szauna.

 

Kombinált szauna

 

A kombinált szauna egy nagyon praktikus megoldás azoknak, akik nem tudnak dönteni, hogy inkább finn, vagy inkább infraszaunát szeretnének. Ez a berendezés ugyanis mindkettőre ugyanúgy használható. Ez különösen szerencsés akkor, ha az egy háztartásban lévők nem ugyanazt a szaunázási módot preferálják – így mindenki örülhet.

 

Bioszauna

 

A bioszauna közel sem olyan forró, mint az előbbi társai, ezért ideális választás azok számára, akik nem bírják a szaunákra jellemző forróságot. Ennek a szaunának a különlegessége, hogy fényterápiára is lehet használni, ami tovább kombinálható aroma- és hangterápiával is.

 

Kültéri szauna

 

Tulajdonképpen a kültéri szauna az „eredeti” szauna, hiszen annak idején az északi népek is egy külön kis kunyhóba jártak, a melegben töltött perceket követően pedig a hóban hemperegtek meg. Ha igazán át szeretnéd élni a szaunázás élményét, akkor a kerti szauna mellett érdemes döntened! Ez különösen hangulatos tud lenni télen, amikor a hó is esik, de nyári estéken is nagyszerű elfoglaltság akár egyedül, akár társaságban. Arról nem is beszélve, hogy egy jól megtervezett szaunaház az egész kert éke is lehet.
Érdekesség Nők Technika Testépítés TudományLegfrissebb cikkek


5 szállodai munkakör, ami ki is szervezhető
A szállodai üzemeltetés sokféle munkakört foglal magában, és sok esetben lehetőség van az egyes feladatkörök kiszervezésére, hogy optimalizálni lehessen a költségeket és növelni a hatékonyságot. Íme, öt olyan szállodai munkakör, amelyet érdemes lehet ki is szervezni.
Romantikus karácsonyi ajándékötletek szíved választottjának
Akár teljesen új a kapcsolatod van, akár évek óta erős a szerelem, itt az aranyos randevúk és a romantika szezonja. Idén karácsonykor adj párodnak olyan ajándékot, amely kifejezi a szereteted és az odaadásod – de tartsd meg a csokoládét és a rózsákat Valentin-napra. Ehelyett nézz szét a romantikus karácsonyi ötleteket felsorakoztató listánkon!  
Sikeres hálózatépítés stílusosan: férfiak kézikönyve üzleti rendezvényekre
Az üzleti rendezvények olyan kulcsfontosságú pillanatok, ahol a szakmai és személyes kapcsolatok kovácsolódnak. A férfiak számára ez nem csak üzleti lehetőség, hanem egyúttal a szakmai imázs építésének és karrierfejlődésnek is kiváló platformja. Ebben a cikkben mélyebben elmerülünk az üzleti rendezvényeken való sikeres szereplés kulisszái mögé, kínálva ötleteket és tanácsokat az ideális megjelenéstől az értékes kapcsolatok kialakításáig.
URANOSZ- Minden, ami a Férfit csak érdekelheti

Nők, sport, divat, munka, hobbi, viccek, tudomány és így tovább, minden, ami a férfit csak érdekelheti. A sort szinte a végtelenségig lehetne fokozni. Hogy mik ezek? Ezek a dolgok érdeklik a férfiakat a legjobban a világon. Ezekkel foglalkozik az uranosz.hu !

URANOSZ - A férfi portál

Ezen a férfi portálon minden olyan cikket megtalálsz, amely könnyebbé teszi amindennapjaidat férfiként, legyen szó munkáról, építkezésről, életmódról, sportról, vagy a nőkről és a családról, egy férfi portál, ami mindenben a segítségedre lesz! Uranosz.hu

URANOSZ - Férfias témák férfiaknak

Te is unod már, hogy mindig csak a csajoknak való cikkekkel találkozol a netet bújva? Akkor jó helyen jársz, ugyanis az Uranosz-on csakis olyan férfias témákban olvashatsz, amik tényleg férfiaknak íródtak!  

URANOSZ - Kitekintő

Érdekes cikkek és tartalmak a nagy világból, hogy mindig naprakész információkkal legyél ellátva! Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk egy férfi portálon férfiaknak! Uranosz.hu